titleGradski Bazen Koprivnica

Gradski Bazen Koprivnica

Koprivnica

Bazeni ‘Cerine’ u Koprivnici dio su budućeg sportsko-rekreacijskog kompleksa. Građevina obuhvaća dva zatvorena bazena i niz pratećih sadržaja: wellnes, centar za vitku liniju, teretanu, kafiće. Kompleks bi u budućnosti trebao prerasti u jedinstvenu cjelinu važnu za cijelu regiju s raznim sadržajima za sport i rekreaciju, otvorenim bazenima, teniskim centrom, atletskim stadionom i hotelom. Projekt je imao za cilj stvoriti ugodne prostore za opuštanje i obnovu energije. Težište je pomaknuto na rekreaciju, wellness, zabavu, turizam, a sport je sadržan u elementarnom obliku. Građevina bazena Cerine koncipirana je maksimalno čisto s lučnom konstrukcijom krova, koji nakrivljuje sve glavne sadržaje i omogućava slobodno disanje prostora u tri dimenzije. Svjetlik širine 8 metara proteže se čitavom dužinom bazena, zenitalnim osvjetljenjem dodatno naglašavajući dojam otvorenosti prostora. Ugođaj je zbog toga svijetao i topao (korištenje drva u konstrukciji krova, zidnih obloga, podova) i sav usmjeren postizanju opuštene atmosfere. Rasvjeta je također koncipirana tako da omogućava stvaranje različitih ugođaja. Bazična je rasvjeta izvedena indirektno, pomoću sistema reflektora i disperzivnih ogledala.


Projektant: Zdravko Sarapa

Bazeni ‘Cerine’ u Koprivnici dio su budućeg sportsko-rekreacijskog kompleksa. Građevina obuhvaća dva zatvorena bazena i niz pratećih sadržaja: wellnes, centar za vitku liniju, teretanu, kafiće. Kompleks bi u budućnosti trebao prerasti u jedinstvenu cjelinu važnu za cijelu regiju s raznim sadržajima za sport i rekreaciju, otvorenim bazenima, teniskim centrom, atletskim stadionom i hotelom. Projekt je imao za cilj stvoriti ugodne prostore za opuštanje i obnovu energije. Težište je pomaknuto na rekreaciju, wellness, zabavu, turizam, a sport je sadržan u elementarnom obliku.
Građevina bazena Cerine koncipirana je maksimalno čisto s lučnom konstrukcijom krova, koji nakrivljuje sve glavne sadržaje i omogućava slobodno disanje prostora u tri dimenzije. Svjetlik širine 8 metara proteže se čitavom dužinom bazena, zenitalnim osvjetljenjem dodatno naglašavajući dojam otvorenosti prostora. Ugođaj je zbog toga svijetao i topao (korištenje drva u konstrukciji krova, zidnih obloga, podova) i sav usmjeren postizanju opuštene atmosfere. Rasvjeta je također koncipirana tako da omogućava stvaranje različitih ugođaja. Bazična je rasvjeta izvedena indirektno, pomoću sistema reflektora i disperzivnih ogledala.